Monday, June 21, 2010

when you call me , I'll be there :)

Okay lala , here's the trick .

I'm not saying that everything that I'm about to tell you will bring you definite success , but at least it's definitely heading towards that direction . Aku ni bukannya genius pun dulu di sekolah ,ndak juga aku cakap aku ni pandai betul,tapi alhamdullillah spm aku result bagus jugala.(Walaupun Biologi aku kasi rosak oh , kalau ndak straight A suda ughhh T.T) tapi aku mix around dengan semua group in classes , melayu cina india . By doing so , you can absorb the way they study.Terutamanya yang skor2 tu .

You can try study groups , a small one , probably a group of 3 . I never understood this idea though, kalau suda study group ni main jak la aku , apa lagi geng2 study group semua gila2 , ndak belajar pun -.- . Mesti pandai pilih partner la .

Usually , memang mau beli banyak buku past year questions . Buat jangan xbuat . Suratkhabar tu pun ada juga tu , buat buat buattttttt . Subjek macam sejarah , maths , add maths , fizik ni semua have to practice .

Normal la , kena assign time untuk belajar setiap hari for how many hours so and so . Aku dulu kdg2 skip schedule jugak , pemalas :D

Lala ambil tuition? I like the idea of having tuition la , tapi kadang2 penat jugak .

I see your command of english is not that bad , actually its quite good , that's part of the reason why I like your blog :D patut paper bahasa bole kuasai la kan

other than that , kena bersukan laaaa , mari badminton sama aku lagi sekali sebelum aku balikkkkk hahahahah :D . And importantly doa kepada Allah , minta la sama Dia supaya senang absorb apa yang dipelajari , sembahyang , baca al-Quran gitu2 semua .


Sampai hati ba kasi inactivate facebook , hahah , xpala aku faham jugak ,dulu2 arwah bapa aku sembunyi tu modem, hahaha , kena paksa ba xboleh online,bagus kamu anjakan paradigma kan , mau stop sendiri . aii , bosan la aku lepas niii

My late father use to always remind me : " There is no shortcut to success , all you can do is study hard and study smart " So there you go , kerja keras la , make your parents proud .

Cukupla , aku ni xpandai bagi nasihat , hahaha , mcm apa sjak berceramah hahaha

hei bulat , i think this may be useful to u too :D



kalau terlebih cakap , salah silap , lebih kurang , ada yang terasa , aku minta maaf dulu

aku cuma bagi suggestion orait


remember , when you call me , I'll be there



Over and Out

No comments: